Дослідіть компоненти наших парфумів. Частина II

Берегомет, мандарин - зачаровують своїм свіжим і легким ароматом, масло сандалового дерева, яке вважається символом життєвої сили - це один з найдорожчих компонентів парфумерії, а красива та ніжна квітка гарденії має п'янкий та інтенсивний аромат.

Бергамот.

Це один з найбільш широко використовуваних парфумерних інгредієнтів. Це сорт апельсина, який через гіркий смак не їстівний. З іншого боку, його шкірка дає легке, свіже і солодке ароматне масло. Бергамот вирощують в основному в Італії, в Калабрії. Час збору врожаю з листопада по березень. Масло міститься у верхній частині шкірки плоду, так званої «Родзинки». Виходить методом холодного пресування. Ефірна олія відділяється від соку фільтрацією і центрифугуванням. Бергамот надає освіжаючий аромат. Масло бергамота також часто додають в чай ​​Ерл Грей.

Ви знайдете його в парфумах: #11#19#21#23#25#29#49#51 і #2#4#8#10#16#18#28#30#36

Сандаловое дерево.

Це відбувається в основному в Індії, де це є частиною релігійних традицій - колись сандалове дерево вважалося символом життєвої сили. Масло сандалового дерева отримують в процесі парової дистиляції деревини. Його аромат солодкий, смолистий, пряний і дуже чуттєвий. Він привносить в аромат виразну деревну ноту з легким відтінком свіжості. Це один з найцінніших парфумерних інгредієнтів.

Ви знайдете його в парфумах: #1#13#21#31#35#49#51#53 і #2#24#26#28#36

Гарденія.

Це невеликий чагарник з виключно красивими білими квітками, з яких отримують масло. Їх аромат чуттєвий, п'янкий, насичений і солодкий. У парфумерії вона добре поєднується з іншими білими квітами, такими як жасмин або тубероза. Ефірна олія гарденії отримують за допомогою процесу, званого енфлеражем. Це один з найстаріших методів отримання масел. Використовується для ніжних квітів. Зрізані квіти кладуть на панелі, покриті жиром, який вбирає їх аромат. Ароматний жир, званий помадою, розтоплюється і зливається. Помада змішується зі спиртом, який переганяє ефірне масло.

Ви знайдете його в парфумах: #17#27#45#55